Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błędy w grafice

SZPENI0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas użytkowania mozilli firefox występuje błąd w grafice, takie charakterystyczne czarne kwadraty (zdjęcie umieściłem w załączniku). Ma ktos jakis pomysł co to może być?

post-359660-0-16199200-1393119940.jpg

76561198039595471.png

Opublikowano

Powiem ci, że miałem identycznie. Problem sam ustał ;).

Podkręcałeś grafę?

Jaką masz kartę graficzną? Dokładny model..

Jakiej wersji sterownika używasz?

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

ASUS Radeon R9 270X D CU II nie podkręcana, sterowniki świeżo zainstalowane z płyty. :)

screen z menedżera urządzeń:

77nhe.png

76561198039595471.png

Opublikowano

Hmm. Artefakty... Skoro karta świeża, a problem nie ustaje. Proponuje wysłać na gwarancję z załączonym screenem.

Opublikowano

Mam taki program dołączony do grafiki, w spoczynku temperatura jest taka:

77ouZ.jpg

Da się przetestować kartę jakimś programem pod względem tych artefaktów?
Zaktualizować stery do najnowszych i jeśli to nie pomoże to oddać na gwarancje mówicie? Czy w ogóle się w to nie bawić?

76561198039595471.png

Opublikowano

No to lipa jednym słowem... No nic, oddam ją na gwarancje, dzięki wam za wskazówki.

Edit:

Ale zastanawia mnie jedna rzecz, jakim cudem te artefakty pojawiają się tylko, gdy używam Mozilli, a nigdy chociażby podczas gry. Nie mogę tego pojąc :D

76561198039595471.png

Opublikowano

Reinstall sterowników, sprawdź w innym kompie jak będzie to samo to na gwarancję.

Generalnie spore problemy są z serią r9, u mnie też występowały artefakty. 

EMPTY :C

Opublikowano

Postaram się sprawdzić u kolegi. LQS666 A jak było z Twoja kartą, poszła na gwarancje?

Edit:

Znalazłem w ustawieniach mozilli opcje korzystania z akceleracji sprzętowej, wyłączyłem ją i teraz nie mam żadnych artefaktów (od godziny nic), co to może  oznaczać?

76561198039595471.png

Opublikowano

Najpierw sprawdzę ją u kolegi na mozilli 28 i zaczekam, jeśli znowu coś nie pożądanego(coś poważnego) zacznie się wyświetlać to od razu oddam na gwarancje ;)

76561198039595471.png

Opublikowano

Nie żadne gwarancje. Zainstaluj najnowsze sterowniki ze strony producenta, też miałem artefakty jak instalowałem stery z płyty (Asus Radeon HD 7870)... 

Zainstaluj FurMark, daj ustawienia na maxa wszystkie, rozdzielczość i antyaliasing i powiedz czy są te "artefakty"

Chociaż artefakty to to nie są bo by występowały wszędzie, poza tym jaka karta graficzna by waliła artefaktami w środowisku 2D?! Ludzie zastanówcie się,

a potem piszcie.. Zainstaluj najnowsze stery i przetestuj Furmarkiem

Opublikowano

Już instaluje i biorę się za testowanie :)

Edit:

Za aktualizowałem "VBIOS" i jeszcze jakiś sterownik (tylko to było na stronie producenta). Nie widziałem żadnych artefaktów podczas testowania (wybrałem tą opcję Benchmark user's settings)

77B58.png

76561198039595471.png

Opublikowano

Czyli grafika jest w porządku... "Oddać na gwarancję" :D haha . A są te zniekształcenia obrazu w przeglądarce?

EDIT: Dobre chłodzenie ta grafika ma xD

Opublikowano

Uff... kamień z serca :D Te zniekształcenia występują tylko, gdy włączę to korzystanie z akceleracji sprzętowej (w przypadku 1/10 stron). Gdy akceleracje wyłączę błędy nie występują. Nie wiem-może coś jest nie tak z ta Mozillą, w Mozilli 26 nie było żadnych błędów (przez 15 min używania nic nie widziałem). Obecnie używam 27.0.1

76561198039595471.png

Opublikowano

Też jak korzystałem z Mozilli miałem takie błędy, przeszedłem na Chrome i mam spokój

Opublikowano

Ile masz RAMu? Moze przegladarka duzo zuzywala (mi sie raz przegladarka rozpedzila do zajmowania 7gb ramu ;oo)

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...